Termografi

Hvad er termografering?

Termografi er en varmeteknisk målemetode af huse, som viser overflade temperaturen på huset med farver.
Farverne kan afslører, hvor varmen slipper ud af huset. Undersøgelsen kan dermed give et billede af, hvor varmen går til spilde i din bolig.

Undersøgelsen foregår ved brug af et avanceret infrarødt kamera, som er temperaturfølsomt, og hvor kameraet registrerer infrarød stråling. Her afslører kameraet temperaturen på husets overflader. Der, hvor overfladen er koldest, er farven grøn eller blå, og der, hvor den er varmest, er farven rød eller gul.

Der dannes altså billeder (termogrammer), som kan identificere selv små detaljer, der har betydning for boligens tæthed, varmetab og varmespild. Billederne afslører det, som vi normalt ikke kan anskue med det blotte øje. Derfor kan en termografisk undersøgelse af dit hus, være de første skridt på vej mod overvejelser omkring eventuelle energiforbedringer.

Ved at benytte en termografisk måling kan du fjerne tvivlen om, hvorvidt der er varmetab eller ej. Det gør, at du kan spare mange håndværkertimer, da den termografiske måling kan indsnævre problemstillingerne og være med til at kortlægge de udbedringer, dit hus kræver.

Termografering er en nemmere metode til at finde de kuldebroer, den manglende isolering eller de utætheder der kan findes i din bolig. Men det kræver erfaring at tolke billederne fra termograferingen.

Den store fordel ved en termografering er, at den viser, hvor de værste varmesyndere er, uden at du behøver at ødelægge noget i huset. Du behøver f.eks ikke brække gulvet op for at se, om det er isoleret godt nok. Desuden kan du se fejl, der ikke er synlige udefra, f.eks hvis isoleringen i et hjørne ikke støder tæt sammen, så der er opstået en kuldebro.

Et termografisk foto er meget illustrativt og visuelt. Det er derfor nemt for boligejer at se, hvis der er noget helt galt.

Kan termografi udføres på alle huse?

En termografering kan udføres på alle typer huse, nye som ældre, selv din lejlighed hvis dette ønskes. Et termografisk foto er meget nøjagtig, og gør det nemt for boligejeren at lokalisere eventuelle problemer.

Hvad kan termografi bruges til?

  • Undersøge varmeudslip, dårlig udført eller mangelfuld isolering
  • Undgå fugtige overflader som kan udvikles til skimmelsvamp
  • Skjulte utætheder i varmesystemer, som kan give råd og svamp
  • Til at undersøge om du har haft skadedyr på loftet, som kan have ødelagt eller rodet isoleringen
  • Om gulvvarmeslanger ligger korrekt (så varmen bliver fordelt optimalt), eller hvis der er lækager
  • Om elinstallationer er udført korrekt, så de ikke overophedes

Kilde: https://www.bolius.dk/

  • På billedet, ses et hus med et stort udslip af varme omkring karnap.
  • På billedet, ses kuldebro i samling mellem væg og tag.

Billig termografering    Termografering pris

december 20, 2017
Call Now Button